top of page

Varför företag bör se över sina kostnader i dagens ekonomiska klimat

Det råder ingen tvekan om att det nuvarande ekonomiska klimatet är utmanande för många företag. Med osäkerheten som råder i ekonomin är det viktigare än någonsin för företag att se över sina kostnader och hitta sätt att optimera sin verksamhet.


Fakta från verkligheten:

  • Enligt Tillväxtverket utgör små och medelstora företag (0-249 anställda) 99,9% av alla företag i Sverige. Dessa företag spelar en avgörande roll i den svenska ekonomin, men de är också de som är mest sårbara för ekonomiska svängningar.

  • Statistikmyndigheten SCB rapporterar att det svenska näringslivet återhämtade sig starkt under 2021 med en ökning av förädlingsvärdet med 12% till 3 015 miljarder kronor. Trots denna återhämtning finns det fortfarande många branscher som kämpar.

Ett framgångsrikt exempel: Ett av de mest framstående exemplen på hur Allianskraft kan göra en skillnad är när vi hjälpte ett städföretag som omsätter 20 miljoner SEK. Genom vårt nätverk och expertis kunde vi hjälpa dem att spara över 250 000 SEK enbart på förbrukningsmaterial. Denna betydande besparing har inte bara förbättrat deras bottenlinje utan också stärkt deras position på marknaden.


Slutsats: I dessa osäkra tider är det viktigt att ha en partner som Allianskraft vid sin sida. Genom att säkerställa att ditt företag får de bästa möjliga villkoren och priserna kan du inte bara överleva utan också blomstra i dessa tider. Vårt arbete med städföretaget är bara ett exempel på hur vi kan hjälpa företag att navigera genom ekonomiska stormar och säkra sin verksamhets framtid.

14 visningar0 kommentarer
bottom of page